ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη, με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται , όλους τους φορείς , υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής , σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας. Τo Κέντρο Κοινότητας επομένως, είναι ο αισθητήρας κάθε δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας ξεκίνησε την λειτουργία του Σεπτέμβριο 2017 και στεγάζεται στο Δημαρχείο, επί της οδού Αντ. Τζεβελέκη και Υποσμ. Αθ. Κατωπόδη (Διοικητήριο Λευκάδας), 1ος όροφος (έναντι Πρόνοιας). Η δομή στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελούμενων μπορούν να επισκεφθούν το γραφείο έχοντας μαζί το ΑΜΚΑ τους.

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 7:30 π.μ.-15:30 μμ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2645360524

E-mail: kentrokoinotitas@lefkada.gov.gr

18-06-2020.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

1. Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή σας στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr . Εάν από το σύστημα σας ζητηθούν δικαιολογητικά, τότε η αίτηση γίνεται υποχρεωτικά στο Κέντρο Κοινότητας.

2. Η αίτηση υποβάλλεται από την μητέρα ή σε ειδικές περιπτώσεις αν έχει απωλέσει την επιμέλεια υποβάλλεται από αυτόν που έχει την επιμέλεια του παιδιού. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να προσέλθει η ίδια θα πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση.

3. Σε περίπτωση υποβολής στην υπηρεσία τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν κατά περίπτωση είναι: Πατήστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
08-05-2020.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του ΟΠΕΚΑ που αφορά την μη υποχρέωση υποβολής βεβαιώσεων για φορολογική χρήση. H Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ εν όψει της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019 επισημαίνει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι: πατηστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
24-04-2020.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, και σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Δ13οικ.14717/303/8-4-2020 Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται για ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην Κ.Ε.Α.) και Επίδομα Στέγασης πατήστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
15-04-2020.Ανακοίνωση

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του Covid– 19 (κορωνοΐος), σας ενημερώνουμε ότι για τα επιδόματα που χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ, υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και να αποστέλλουν τα τυχόν αναγκαία δικαιολογητικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σαρωμένα και επισύναψη στο email του Κέντρου Κοινότητας), είτε μέσω φαξ,Πατήστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
05-03-2020: Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚΑ οι βεβαιώσεις αποδοχών για φορολογική χρήση που αφορούν σε προνοιακά-αναπηρικά επιδόματα θα αναρτώνται στο taxisnet και θα εμφανίζεται στο πεδίο των ποσών που δεν φορολογούνται.

                                                                                  Από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας

Πατήστε εδώ για την Ανακοίνωση

  Κέντρο Κοινότητας
13-02-2020.Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 05/02/2020 και ώρα 11:00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας. Πατήστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
11-02-2020.Πρόσκληση απο Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι, η Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. με την 173264/Κ3/2019 Πρόσκληση καλεί τους νέους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα ΄΄ Work & Holiday Visa ΄΄ να υποβάλουν αιτήσεις Πατήστε ΕΔΩ.

  Κέντρο Κοινότητας
31-10-2019: Συνάντηση δικτύωσης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 14/10/2019 και ώρα 13:00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας και του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι (Β.Σ.Σ.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας.

Πατηστε εδώ για το Δελτίο Τύπου.

  Κέντρο Κοινότητας
3-10-2019.Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων την Τρίτη 1/10/2019 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος», επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και πραγματοποίησαν δράση με θέμα «Παππούς και γιαγιά: η συμβολή τους στην ανατροφή των εγγονών». Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για το θέμα με συγκινητικό ενδιαφέρον.

  Κέντρο Κοινότητας
19-9-2019.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας με το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο του μουσείου την Πέμπτη 5 και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 σε παιδιά ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας Πατήστε εδω.

  Κέντρο Κοινότητας
Σελίδα 3 από 5Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by