ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

11-01-2021: Δελτίο Τύπου -Περιβαλλοντική κατάρτιση RECORD

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

Ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Recycling strategies for the Coastal sustainable waste management towards R&D Innovation» και ακρωνύμιο «RE.CO.RD» που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 - 2020», διοργανώνει περιβαλλοντική κατάρτιση.

Πατήστε εδώ για το Δελτίο Τύπου και εδώ για το Πρόγραμμα Κατάρτισης

  Δελτία Τύπου
07-01-2021.Πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δήμος Λευκάδας: Πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, οργανώνει πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων. Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
07-01-2021.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απόφαση Ένταξης του Δήμου Λευκάδας στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών του Δήμου Λευκάδας

Ο Δήμος Λευκάδας είχε υποβάλει πρόταση στην πρόσκληση παρεμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 Περιοχής Κέρκυρας, Λευκάδας, Παξών της ANION A.A.E-OTA με την 275/29-7-2019 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου. Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
05-01-2021:Δελτίο Τύπου - Ένταξη ΣΦΗΟ Πράσινο Ταμείο

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένταξη του Δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα ανάπτυξης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Πράσινου Ταμείου.

Πατήστε εδώ για το Δελτίο Τύπου.

  Δελτία Τύπου
31-12-2020.ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Λευκάδας για τροποποίηση καταστατικού του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ ΟΤΑ

Με την συμμετοχή των Δημάρχων Λευκάδας και Μεγανησίου, κ.κ. Καλού και Δάγλα, πραγματοποιήθηκε χθες 29-12-2020, η έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων νήσων, με αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη. ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
30-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων και μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας, που αποδέχτηκε την δωρεά, ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης κατά κυριότητα, νομή και κατοχή των δύο αυτοκινήτων από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ Α.Ε. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ», στις προνοιακές δομές του δήμου μας, και ειδικότερα, το ένα στο τμήμα Πρόνοιας και το άλλο στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Ο Δήμος μας, αναγνωρίζει ότι η πράξη της δωρήτριας εταιρείας έγινε για εκπλήρωση ευγενούς ηθικού καθήκοντος και κοινωνικής συνδρομής, και ευχαριστεί θερμά την παραπάνω εταιρεία για την πράξη της. Η βοήθεια προς τον Δήμο μας και κατά συνέπεια στους ανθρώπους που υποστηρίζει και έχουν ανάγκη, (ευάλωτες ομάδες, ειδικές κατηγορίες κλπ), ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο είναι σημαντικότατη, και η χρήση των οχημάτων θα βελτιστοποιήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Τέτοιου είδους δωρεές δείχνουν την αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, και συγχαίρουμε την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ Α.Ε. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ» για την πράξη της.

  Δελτία Τύπου
23-12-2020.Παραλαβή και διανομή ζωοτροφών στα αδέσποτα ζώα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Δήμου Λευκάδας για την προστασία και την σίτιση των αδέσποτων ζώων την περίοδο της καραντίνας, οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέλαβαν 4.600 κιλά συσκευασμένων ζωοτροφών, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Σε αγαστή συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, οι ζωοτροφές διατίθενται σε αδέσποτα ζώα σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι παρ’ όλες τις όποιες δυσκολίες συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα αγάπη στα ζώα που την χρειάζονται.

Τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

  Δελτία Τύπου
21-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για την εορταστική περίοδο 2020-21, ο Δήμος Λευκάδας είχε σχεδιάσει πληθώρα εκδηλώσεων, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Covid-19, δυστυχώς αναβλήθηκαν. Έτσι, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ποιοτικά, ο εορταστικός διάκοσμος του δήμου μας, ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για την αλλαγή της ψυχολογίας όλων μας, κάτι που το είχαμε ανάγκη. Φέτος, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Λευκαδίτη καλλιτέχνη, κ. Πάνο Φέξη Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
21-12-2020.Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση τέλους κοινόχρηστων χώρων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση τέλους κοινόχρηστων χώρων

Ο Δήμος Λευκάδας, ανακοινώνει προς τους επαγγελματίες της πόλης μας, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγές από δημοτικά τέλη και για μειώσεις από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χωρών, σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας του Covid-19, τα εξής: Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
11-12-2020.«Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια»,

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος από εκπομπές αερίων, προχωρά στην ένταξη στο «Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια», και στην πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά». Με την απόφαση ο δήμος δεσμεύεται:ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
11-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Δήμος Λευκάδας με την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ποσού 39.680€, ενισχύει το προφίλ του σε σχέση με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εισάγοντας στην καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών τις φιλικές μετακινήσεις, με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Υποστηρικτικά, με την υλοποίηση της πρότασης χωροθετούνται τουλάχιστον 23 σημεία φόρτισης σε διάφορα σημεία του δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντικειμενικές ανάγκες για φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ο τομέας της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του περιορισμού των ρύπων, είναι για εμάς προτεραιότητα και σε αυτή τη κατεύθυνση είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει και η συγκεκριμένη δράση.

  Δελτία Τύπου
10-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, υπεγράφη στις 08/12/2020, η ένταξη του έργου «Διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Δ.Ε. Σφακιωτών Δήμου Λευκάδας», κατόπιν της από 28/08/2020 θετικής εισήγησης της ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο προϋπολογισμού 377.000,00 ευρώ, που αφορά στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο Πνευματικό Κέντρο της Δ.Ε. Σφακιωτών, οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί λειτουργικό και να φιλοξενήσει δραστηριότητες πολιτισμού. Ο Δήμος Λευκάδας υποχρεούται εντός εξαμήνου να δημοπρατήσει επακριβώς το φυσικό αντικείμενο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Υπουργό, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Λευκάδας, αναγνώρισε την αναγκαιότητά του, και ενέταξε την πράξη. Ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο γίνεται πραγματικότητα προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της Λευκάδας.

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 65Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by