ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

05-01-2021:Δελτίο Τύπου - Ένταξη ΣΦΗΟ Πράσινο Ταμείο

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένταξη του Δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα ανάπτυξης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Πράσινου Ταμείου.

Πατήστε εδώ για το Δελτίο Τύπου.

  Δελτία Τύπου
31-12-2020.ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Λευκάδας για τροποποίηση καταστατικού του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ ΟΤΑ

Με την συμμετοχή των Δημάρχων Λευκάδας και Μεγανησίου, κ.κ. Καλού και Δάγλα, πραγματοποιήθηκε χθες 29-12-2020, η έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων νήσων, με αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη. ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
30-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων και μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας, που αποδέχτηκε την δωρεά, ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης κατά κυριότητα, νομή και κατοχή των δύο αυτοκινήτων από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ Α.Ε. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ», στις προνοιακές δομές του δήμου μας, και ειδικότερα, το ένα στο τμήμα Πρόνοιας και το άλλο στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Ο Δήμος μας, αναγνωρίζει ότι η πράξη της δωρήτριας εταιρείας έγινε για εκπλήρωση ευγενούς ηθικού καθήκοντος και κοινωνικής συνδρομής, και ευχαριστεί θερμά την παραπάνω εταιρεία για την πράξη της. Η βοήθεια προς τον Δήμο μας και κατά συνέπεια στους ανθρώπους που υποστηρίζει και έχουν ανάγκη, (ευάλωτες ομάδες, ειδικές κατηγορίες κλπ), ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο είναι σημαντικότατη, και η χρήση των οχημάτων θα βελτιστοποιήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Τέτοιου είδους δωρεές δείχνουν την αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, και συγχαίρουμε την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ Α.Ε. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ» για την πράξη της.

  Δελτία Τύπου
23-12-2020.Παραλαβή και διανομή ζωοτροφών στα αδέσποτα ζώα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Δήμου Λευκάδας για την προστασία και την σίτιση των αδέσποτων ζώων την περίοδο της καραντίνας, οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέλαβαν 4.600 κιλά συσκευασμένων ζωοτροφών, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Σε αγαστή συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, οι ζωοτροφές διατίθενται σε αδέσποτα ζώα σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι παρ’ όλες τις όποιες δυσκολίες συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα αγάπη στα ζώα που την χρειάζονται.

Τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

  Δελτία Τύπου
21-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για την εορταστική περίοδο 2020-21, ο Δήμος Λευκάδας είχε σχεδιάσει πληθώρα εκδηλώσεων, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Covid-19, δυστυχώς αναβλήθηκαν. Έτσι, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ποιοτικά, ο εορταστικός διάκοσμος του δήμου μας, ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για την αλλαγή της ψυχολογίας όλων μας, κάτι που το είχαμε ανάγκη. Φέτος, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Λευκαδίτη καλλιτέχνη, κ. Πάνο Φέξη Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
21-12-2020.Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση τέλους κοινόχρηστων χώρων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση τέλους κοινόχρηστων χώρων

Ο Δήμος Λευκάδας, ανακοινώνει προς τους επαγγελματίες της πόλης μας, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγές από δημοτικά τέλη και για μειώσεις από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χωρών, σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας του Covid-19, τα εξής: Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
11-12-2020.«Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια»,

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος από εκπομπές αερίων, προχωρά στην ένταξη στο «Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια», και στην πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά». Με την απόφαση ο δήμος δεσμεύεται:ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
11-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο Δήμος Λευκάδας με την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ποσού 39.680€, ενισχύει το προφίλ του σε σχέση με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εισάγοντας στην καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών τις φιλικές μετακινήσεις, με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Υποστηρικτικά, με την υλοποίηση της πρότασης χωροθετούνται τουλάχιστον 23 σημεία φόρτισης σε διάφορα σημεία του δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντικειμενικές ανάγκες για φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ο τομέας της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του περιορισμού των ρύπων, είναι για εμάς προτεραιότητα και σε αυτή τη κατεύθυνση είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει και η συγκεκριμένη δράση.

  Δελτία Τύπου
10-12-2020.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, υπεγράφη στις 08/12/2020, η ένταξη του έργου «Διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Δ.Ε. Σφακιωτών Δήμου Λευκάδας», κατόπιν της από 28/08/2020 θετικής εισήγησης της ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο προϋπολογισμού 377.000,00 ευρώ, που αφορά στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο Πνευματικό Κέντρο της Δ.Ε. Σφακιωτών, οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί λειτουργικό και να φιλοξενήσει δραστηριότητες πολιτισμού. Ο Δήμος Λευκάδας υποχρεούται εντός εξαμήνου να δημοπρατήσει επακριβώς το φυσικό αντικείμενο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Υπουργό, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Λευκάδας, αναγνώρισε την αναγκαιότητά του, και ενέταξε την πράξη. Ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο γίνεται πραγματικότητα προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της Λευκάδας.

  Δελτία Τύπου
07-12-2020.Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας

Διαδικτυακή εορταστική εκδήλωση προγραμματίζει ο Δήμος Λευκάδας, για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στην Κεντρική Πλατεία Λευκάδας. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί, λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και περιοριστικά μέτρα περί συνάθροισης του κοινού. Για τον λόγο αυτό, οι δημότες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά από το κανάλι του Δήμου Λευκάδας στο https://www.youtube.com/channel/UC6gYuMAwajqsOpaGncLqd5g το οποίο θα κοινοποιηθεί και στη σελίδα του Δήμου Λευκάδας στο Facebook.Πατήστε ΕΔΩ.

  Δελτία Τύπου
07-12-2020.Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σήμερα και ανά τον κόσμο γιορτάζεται η αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. Εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν με αυτόν τον τρόπο να εργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο και να συμβάλλουν στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες εθελοντές της Λευκάδας που ατομικά αλλά και ομαδικά, μέσα από συλλόγους, σωματεία και δράσεις, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα προσφοράς και αγάπης στον τόπο μας. Ο Δήμος Λευκάδας θέλοντας να δείξει την μεγάλη αξία του εθελοντισμού σύστησε προσφάτως το Δίκτυο Εθελοντών και σας καλώ άλλη μια φορά να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά.

  Δελτία Τύπου
24-11-2020.Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 Ο Δήμος Λευκάδας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αναγκαιότητα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη μείωση των αποβλήτων, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21-29/11/2020. Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι: «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους;». Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος είχε σχεδιάσει μια σειρά δράσεων, τις οποίες λόγω των μέτρων για την προφύλαξη ενάντια στο κορονοϊό, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει. Πάρα ταύτα, θα γίνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της σελίδας του Δήμου στο Facebook. Οι δράσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της EWWR 2020, μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), που είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu). Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στην ευρωπαϊκή δράση και να γίνεται μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον! Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 6 από 70Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by