ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

17-09-2013: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο Δήμος Λευκάδας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχει και οργανώνει ποδηλατικό περίπατο στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
   Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί είναι: Εκκίνηση από τη Ξύλινη Γέφυρα-Πνευματικό Κέντρο-Αγιος Μηνάς-Ανατολική Παραλία και τερματισμός στο Πάρκο της Παραλίας.
   Καλούμε όλους τους μαθητές των σχολείων και όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή.
   Συμβολικά για αυτή την ημέρα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία των τροχοφόρων οχημάτων από την Ξύλινη Γέφυρα μέχρι το Πνευματικό Κέντρο από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.
   Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, θα παρουσιαστεί και η δράση ecomobility από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας η οποία υλοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά και είχε ως στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που πραγματοποιούνται από την αλόγιστη χρήση των οχημάτων.

**Παράλληλα την ίδια ημέρα από τις 10:00 π.μ. εως τις 14:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Παραλίας και η εκδήλωση για την Ανακύκλωση**

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Δελτία Τύπου
16-09-2013: Δελτίο τύπου για την εκδήλωση ανακύκλωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε διοργανώνει εκδήλωση για την Ανακύκλωση και την Αξία της στην καθημερινότητα των Πολιτών.

   Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα φιλοξενηθεί στη πόλη μας Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης. Αποτελεί μια 4ωρη εκπαιδευτική - ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους. Στόχος της δράσης είναι, τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22-09-2013 ημέρα Κυριακή στο Πάρκο της Παραλίας από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. Η εκδήλωση - Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης ανατίθεται σε εξειδικευμένη εταιρεία , η οποία με τους υπαλλήλους που διαθέτει το εγκαθιστά στον κατάλληλο χώρο και το λειτουργεί. Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος στα παιχνίδια:στόχος, κρίκοι, παζλ, φιδάκι, ψάρεμα, τσουβαλοδρομίες , κυνήγι χαμένου θησαυρού και bowling. Στο τέλος θα δοθούν συμβολικά δώρα σε όλους όπως μπαλόνια, μαγνητάκια κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
11-09-2013: Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

   Ο Δήμαρχος Λευκάδας παραβρέθηκε στον Αγιασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νυδριού.

   Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Α. Γαζής, Ε. Ζουριδάκης, Ι. Καρτάνος, ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης κ. Φ. Σάντας, η Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς των μαθητών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
11-09-2013: Νέος τρόπος υπολογισμού του τέλους αποχέτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Οι καινούργιοι λογαριασμοί Ύδρευσης-Αποχέτευσης που θα αφορούν περίοδο από 1/1/2013 και μετά, θα χρεώνουν την αποχέτευση όχι βάσει των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος ή της οικίας αλλά σύμφωνα με την κατανάλωση του νερού σε ποσοστό 75% (νέος Κανονισμός Ύδρευσης Δήμου Λευκάδας σύμφωνα με την αριθμ. 150/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

   Με τον νέο αυτό υπολογισμό του τέλους αποχέτευσης διορθώνεται ένας άδικος μέχρι τώρα τρόπος υπολογισμού που επιβάρυνε τους δημότες (ακόμα και κλειστά οικήματα), όπως υπολογίζεται σε όλους τους Δήμους της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου

  Δελτία Τύπου
21-08-2013: Δελτίο Τύπου για υπογραφή σύμβασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης για αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καλάμου-Καστού

  Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο Βασίλειο Μάντζιο για το έργο "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΑΔΑ) ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ" με ποσό 256.818,800 €.  Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του Δήμου μας (στην Λευκάδα, στον Κάλαμο και στον Καστό). Ήδη εκτελείται η εργολαβία αποκατάστασης στους ΧΑΔΑ της Λευκάδας

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου

  Δελτία Τύπου
21-08-2013:Επιστολή Δημάρχου προς τον κ. Πρωθυπουργό για το Εκτ. Ειδ. Τέλος Ακινήτων(Χαράτσι)

       Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

       Απευθυνόμαστε σε σας, για να σας μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των Δημοτών μας για τον τρόπο υπολογισμού του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013.

        Όπως γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ στις 9/05/2013 δημοσιεύτηκε ο Ν.4152 όπου αναφέρεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΕΤΑ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
19-08-2013: Πεζόδρομος στο Κανάλι - Παιδικές χαρές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεζόδρομος στο Κανάλι- Παιδικές χαρές

   Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του πεζόδρομου στη δυτική παραλία της Λευκάδας, δίπλα στο κανάλι, ένα έργο αναβάθμισης της περιοχής το οποίο πριν λίγες ημέρες αποδόθηκε στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Πλακοστρώθηκε ένα μεγάλο τμήμα με κυβόλιθους, τοποθετήθηκε μπάρα, καθαρίστηκε η ακτή, τοποθετήθηκαν παγκάκια και διακριτικός χαμηλός φωτισμός.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
31-07-2013: Δελτίο τύπου για Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), επανερχόμαστε εκ νέου για να τονίσουμε τα εξής:

1. Οι τιμές ζώνης που είναι καταχωρημένες στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ έχουν καθοριστεί από την Εφορία από το 1993, για τις περιοχές Λευκάδας (μέρος της πόλης), Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί και Βασιλική.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
29-07-2013: Σχετικά με το δημοσίευμα με θέμα: «Σπατάλη για αγορά στάσεων…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Με αφορμή το δημοσίευμα του lefkasnews.gr και της αναδημοσίευσής του από το troktiko.eu με θέμα: «Σπατάλη για αγορά στάσεων…» θέλουμε να σας ενημερώσουμε. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
25-7-2013:Δελτίο τύπου συναντήσεων Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Στις 24 Ιουλίου 2013 ο Δήμαρχος Λευκάδας παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουλίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
23-7-2013: Δελτίο τύπου για αύξηση στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύξηση στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου

  Ο Δήμος Λευκάδας δεν προέβη σε καμία αλλαγή στις τιμές ζώνης στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.).

   Οι τιμές Ζώνης είναι οι ίδιες που είναι καταχωρημένες για τα ακίνητα από τις πρώην Δημοτικές ενότητες. Σύμφωνα με τις τιμές αυτές τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του (Ε.Ε.Τ.Α.) αντιστοιχούσε τιμή 3€/τ.μ. σε όλα τα ακίνητα που δεν είχαν κωδικό προσδιορισμού του (Ε.Ε.Τ.Α.) στον Ενιαίο Δήμο Λευκάδας .

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
12-7-2013: Δελτίο Τύπου αποχής εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 12 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      

       Ο Δήμος Λευκάδας θα παραμείνει κλειστός συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση των Δήμων στις 15, 16 και 17 Ιουλίου 2013. Τίς ίδιες μέρες έχει προκηρυχθεί απεργία εργαζομένων στους Δήμους.

     Καλούμε τους δημότες μας, επειδή δεν θα γίνεται η αποκομιδή των σκου-πιδιών, να συσκευάζουν τα απορρίματά τους σε κλειστές σακκούλες και να μην τα τοποθετούν έξω από τους κάδους. Πρέπει να διατηρήσουμε τον Δήμο μας καθαρό και να προστατέψουμε την δημόσια υγεία.

         Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας.

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 68 από 74Πρώτη   Προηγούμενη   63  64  65  66  67  [68]  69  70  71  72  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by