ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Καλλικρατικού Δήμου Λευκάδας 

 .

τελευταία νέα

04-10-2013:"Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά"

  Ανακοινώσεις
3-10-2013: Δελτίο Τύπου-Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρονταν στα έργα:

1. "Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Λευκάδας" προϋπολογισμού 3.188.817,31 €

2. "Έργα διαχείρισης ύδρευσης Δήμου Λευκάδας" προϋπολογισμού 2.300.000 €

σας γνωστοποιούμε την από 30-9-2013 απάντηση του Προϊσταμένου Τμήματος Ύδρευσης Αποχέτευσης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ Σπύρου Αρέθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
30-9-2013: 'Εναρξη λειτουργίας Ναυτοπροσκόπων Λευκάδας

 

  Νέα
30-09-2013:Δελτίο Τύπου των παραστάσεων της Όπερας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Δήμος Λευκάδας για τρίτη χρονιά συνεχίζει την απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης των παραστάσεων της Όπερας σε συνεργασία με τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
27-9-2013:Δελτίο τύπου σχετικά με φόρο τιμής για αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στην συνεδρίασή του στις 18 Σεπτέμβρη 2013 αποφάσισε την αναγραφή των ονομάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944

Κωνσταντίνου Μαυροκέφαλου του Λάμπρου

και

Ιωάννη Θεριανού του Αποστόλου

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
26-9-2013: Ψήφισμα Δ.Σ. για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης

          Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας συζήτησε για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση και κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα: "Παρακολουθώντας τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, στη δυσκολότερη χρονιά μεταπολιτευτικά, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες όλου του εκπαιδευτικού κόσμου, των γονιών των μαθητών των σχολείων μας και της κοινωνίας γενικότερα εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την αντίθεσή μας με τις εφαρμοζόμενες οριζόντιες περικοπές στις δημόσιες εκπ/κές δομές.

Πιστεύουμε ότι ένα κράτος σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οφείλει -έστω και από το υστέρημά του- να επενδύει στην παιδεία (στους νέους του δηλαδή) ως τη βασική -αν όχι μοναδική- ελπίδα του για συνέχεια και για ουσιαστική ανάκαμψη.

Η σχολική χρονιά στα σχολεία του Δήμου μας και σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε με ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και αμέτρητες ώρες μαθημάτων να χάνονται καθημερινά.

  • Διεκδικούμε να λειτουργήσει το Ολοήμερο Σχολείο που οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση, μετατρέπεται σε «παιδοφυλακτή

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις
26-9-2013: Ψήφισμα για την δολοφονία του Πάυλου Φύσσα

         Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Το ψήφισμα έχει ως εξής: "Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση μιας σειράς έκνομων δραστηριοτήτων που διέπραξε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

         Αυτό το τραγικό γεγονός βάζει πιεστικά προτεραιότητες στο πολιτικό μας σύστη- μα, αλλά παράλληλα αναδεικνύει και τις ενοχές του για το τρόπο που το αντιμετώπισε μέχρι σήμερα.

         Από εδώ και πέρα κανείς πια δεν έχει δικαιολογία. Πέρα απ΄ τις διαφωνίες μία πρέπει να είναι η απάντηση. Άμεση καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εγκατάσταση διαύλων επικοινωνίας των πολιτικών δυνάμεων και οικοδόμηση ενός θεσμικού τείχους προστασίας της Δημοκρατίας και κοινωνικής απομόνωσης του νεοφασιστικού μορφώματος. Δυστυχώς ο φασισμός είναι δίπλα μας. Η αδιαφορία και ανεκτικότητα σημαίνει συνενοχή.

         Το Δ.Σ. Λευκάδας ομόφωνα καταδικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Συμπαρίσταται στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και καλεί τους Δημότες σε Δημοκρατική επαγρύπνηση."

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις
25-09-2013: Εκδήλωση για την Ανακύκλωση και Συμμετή στην Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

   Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή, το Γραφείο Εθελοντισμού- Αθλητισμού και ο Δήμος Λευκάδας πραγματοποίησαν την Εκδήλωση για την Ανακύκλωση και συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο διοργανώνοντας Ποδηλατικό Περίπατο.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
17-09-2013: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο Δήμος Λευκάδας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχει και οργανώνει ποδηλατικό περίπατο στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
   Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί είναι: Εκκίνηση από τη Ξύλινη Γέφυρα-Πνευματικό Κέντρο-Αγιος Μηνάς-Ανατολική Παραλία και τερματισμός στο Πάρκο της Παραλίας.
   Καλούμε όλους τους μαθητές των σχολείων και όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή.
   Συμβολικά για αυτή την ημέρα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία των τροχοφόρων οχημάτων από την Ξύλινη Γέφυρα μέχρι το Πνευματικό Κέντρο από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.
   Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, θα παρουσιαστεί και η δράση ecomobility από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας η οποία υλοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά και είχε ως στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που πραγματοποιούνται από την αλόγιστη χρήση των οχημάτων.

**Παράλληλα την ίδια ημέρα από τις 10:00 π.μ. εως τις 14:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Παραλίας και η εκδήλωση για την Ανακύκλωση**

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  Δελτία Τύπου
16-09-2013: Συμπληρωματική πρόσκληση ΤΟΠΕΚΟ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»

   Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΕΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» υλοποιεί την Πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας» στο πλαίσιο της δράσης 3 «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)» και

ΚΑΛΕΙ

να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής

   οι άνεργοι/ες που διαμένουν στους Δήμους Λευκάδας (νήσοι Λευκάδας, Καλάμου και Καστού) και Μεγανησίου (νήσος Μεγανήσι). και ανήκουν στις παρακάτω ευάλωτες κοινωνικά ομάδες:

1. Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα
2. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια
3. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
4. Άτομα με αναπηρία

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις
Σελίδα 210 από 251Πρώτη   Προηγούμενη   205  206  207  208  209  [210]  211  212  213  214  Eπόμενη   Τελευταία   

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Δραστηριοτήτων

 
Today  View Date:   
       

ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2021Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7


 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by