ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Παρουσίαση Πνευματικού Κέντρου  
 
 
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας είναι ο κύριος δημόσιος φορέας πολιτισμού για τη Λευκάδα. Κατά τη διάρκεια του έτους αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα διοργανώνοντας πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών, εικαστικών εκδηλώσεων.
 
Οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους: εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, συμπόσια, φόρουμ, συζητήσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς και μορφωτικούς φορείς. Επίσης είναι ο επίσημος διοργανωτής δυο καταξιωμένων ιστορικών πολιτιστικών θεσμών : των Γιορτών Λόγου και Τέχνης και του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.
 
Προωθεί την τέχνη σε όλες τις μορφές της και την έρευνα τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.
 
Λειτουργεί δυο ερασιτεχνικά θεατρικά εργαστήρια: παιδικό-νεανικό  και ενηλίκων. 
 
Πραγματοποιεί ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικές βραδιές κατά την περίοδο των Απόκρεω και συντονίζει τις εκδηλώσεις του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού. 
 
Αναπτύσσει δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών με τους λαούς του κόσμου.
 
Εκδίδει βιβλία, καταλόγους, λευκώματα ως τεκμηρίωση των εκδηλώσεών του. 
 
Συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες, Πανεπιστήμια, οργανισμούς, ιδρύματα, ινστιτούτα, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και της αλλοδαπής.
 
Διατηρεί μουσείο Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας.
 
Λειτουργεί δυο Βιβλιοθήκες: τη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη του Νίκου Σβορώνου.

τελευταία νέα Πνευματικού Κέντρου

11-06-2013: Δελτίο Τύπου 1ου Ναυτοπροσκοπικού Συστήματος Λευκάδας

   Την Κυριακή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο πάρκο παραλίας η προγραμματισμένη πρώτη δράση γνωριμίας του 1ου Ναυτοπροσκοπικού Συστήματος Λευκάδας με την τοπική κοινωνία.

   Στη δράση που περιελάμβανε παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά και νέους συμμετείχαν 50 περίπου Λυκόπουλα και Πρόσκοποι από το Σύστημα του Αγρινίου καθώς και 100 παιδιά από τη Λευκάδα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
06-06-2013: Ανακοίνωση από το Πνευματικό Κέντρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες για την εστίαση με πρωϊνό και βραδινό (με συγκεκριμένο μενού), των μελών των Φολκλορικών συγκροτημάτων, που θα λάβουν μέρος στο 51ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΛΚΛΟΡ 2013 από 18 μέχρι και 25 Αυγούστου 2013, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που διαθέτει εστιατόριο στην πόλη της Λευκάδας , να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του(με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που μπορεί να εστιάσει), το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου (κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου) οδός Αγγ.Σικελιανού & Ν.Σβορώνου 1.

   Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλ:2645026635 κα Διδώ Βερυκίου και 2645026711 κ. Αναστάσιο Γαζή Αντιπρόεδρο Πνευματικού Κέντρου.

  Πνευματικό Κέντρο
28-05-2013: Διερμηνείς αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής, ουκρανικής, ρουμάνικης και σουηδικής γλώσσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Διερμηνείς αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής, ουκρανικής, ρουμάνικης, σουηδικής γλώσσας

   Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας πραγματοποιεί συναντήσεις γνωριμίας με Δημοτικές αποστολές από τις Αδελφοποιημένες πόλεις του ανά τον κόσμο στο διάστημα 28-31 Ιουλίου 2013.

   Για τις ανάγκες των συναντήσεων αναζητά διερμηνείς στις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ουκρανικά, ρουμάνικα, σουηδικά.

   Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθύνεστε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας , κα Ιωάννα Φίλιππα τηλ 26450 26635, e-mail: lefkasf@otenet.gr.

  Πνευματικό Κέντρο
10-04-2013: Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδονησίας στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Την Τετάρτη 10 Απριλίου επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Benny Bahanadewa με τη σύζυγό του και υπαλλήλους της Πρεσβείας.

   Ο Πρέσβης, που πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στη περιοχή, επισκέφθηκε το Μουσείο Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ και τη Δημοτική Πινακοθήκη όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Αναστάσιος Γαζής εκ μέρους του Δημάρχου , κ. Κώστα Αραβανή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
03-04-2013: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία της αφίσας των Γιορτών Λόγου και Τέχνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιεί τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης (58η περίοδος) από 28 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου 2013. Το θεματικό αφιέρωμα των Γιορτών είναι :

«Λευκάδα και Αδελφοποιημένες Πόλεις»

   Σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στον πολύ αξιόλογο αυτό θεσμό, το Πνευματικό Κέντρο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς δημιουργούς για τη δημιουργία της αφίσας των Γιορτών. Το θέμα της αφίσας είναι το θέμα των Γιορτών : Λευκάδα και Αδελφοποιημένες Πόλεις. Το δημιουργικό της αφίσας μπορεί να κατατίθεται στο Γραφείο του Πνευματικού Κέντρου μέχρι 30 Απριλίου 2013 (Σικελιανού 1,Πολιτιστικό Κέντρο,τηλ 2645026635).

Από το Πνευματικό Κέντρο

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση

  Πνευματικό Κέντρο
21-03-2013: Δημιουργία Προσκοπικού Συστήματος στη Λευκάδα

Λευκάδα 21/3/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
   Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες για παιδιά και νέους από 7 έως 30 ετών.
   Μια Κίνηση που στηρίζεται σε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό σύστημα που οι ρίζες του ξεκινούν στην Αρχαία Ελλάδα και καταλήγουν στους σύγχρονους παιδαγωγούς.
   Μια Κίνηση με Αξίες Ζωής όπως: Πίστη στο Θεό, Καθήκον στην Πατρίδα, τον Συνάνθρωπο και τον εαυτό μας.
   Μια Κίνηση που κάνει πράξη το καθήκον προς την κοινωνία και πρωτοστατεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής με μια σειρά από δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, δασοπροστασία, αγωγή υγείας. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
19-03-2013: Δελτίο ενημέρωσης Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013  ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ

« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »

7 -17  ΜΑΡΤΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
11-03-2013: Δελτίο Ενημέρωσης για την Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013  ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ

            
« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »
7 -17  ΜΑΡΤΙΟΥ
 
   Συνεχίζονται με αποκριάτικους ρυθμούς οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των Γιορτών Καρναβαλιού 2013.
   ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
11-03-2013: Δελτίο Τύπου Πνευματικού Κέντρου

      Λευκάδα: Η γενέτειρα του Λευκάδιου Χέρν, Εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας κέρδισε στη διεκδίκηση των πόλεων που επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις του 2014 για τα 110 χρόνια από το θάνατό του. 

   Η πόλη της Λευκάδας επιλέχτηκε από την «Ιαπωνική Επιτροπή διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από το θάνατο του Λευκάδιου Χέρν» για να φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο μεγάλο συγγραφέα που θα γίνουν στην  Ελλάδα το 2014 μετά από αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας που κατέθεσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
11-03-2013: Πρόσκληση Πνευματικού Κέντρου

   Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τα εγκαίνια έκθεσης Ξυλόγλυπτης Αγιογραφίας  του ΣΚΟΝΤΡΑΝΗ ΗΛΙΑ που θα πραγματοποιηθούν την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στην Πλατεία Μαρκά.

   Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 25 Μαρτίου 2013. ΄Ωρες επισκεπτών 10-14.00 και 17.00 -22.00.
 
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΓΑΖΗΣ

  Πνευματικό Κέντρο
Σελίδα 8 από 9Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by