ελληνικά
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Παρουσίαση Πνευματικού Κέντρου  
 
 
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας είναι ο κύριος δημόσιος φορέας πολιτισμού για τη Λευκάδα. Κατά τη διάρκεια του έτους αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα διοργανώνοντας πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών, εικαστικών εκδηλώσεων.
 
Οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους: εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, συμπόσια, φόρουμ, συζητήσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς και μορφωτικούς φορείς. Επίσης είναι ο επίσημος διοργανωτής δυο καταξιωμένων ιστορικών πολιτιστικών θεσμών : των Γιορτών Λόγου και Τέχνης και του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.
 
Προωθεί την τέχνη σε όλες τις μορφές της και την έρευνα τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.
 
Λειτουργεί δυο ερασιτεχνικά θεατρικά εργαστήρια: παιδικό-νεανικό  και ενηλίκων. 
 
Πραγματοποιεί ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μουσικοχορευτικές βραδιές κατά την περίοδο των Απόκρεω και συντονίζει τις εκδηλώσεις του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού. 
 
Αναπτύσσει δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών με τους λαούς του κόσμου.
 
Εκδίδει βιβλία, καταλόγους, λευκώματα ως τεκμηρίωση των εκδηλώσεών του. 
 
Συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες, Πανεπιστήμια, οργανισμούς, ιδρύματα, ινστιτούτα, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και της αλλοδαπής.
 
Διατηρεί μουσείο Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας.
 
Λειτουργεί δυο Βιβλιοθήκες: τη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη του Νίκου Σβορώνου.

τελευταία νέα Πνευματικού Κέντρου

05-04-2013: Δελτίο Ενημέρωσης Πνευματικού Κέντρου

ΔΕΛΤΙΟ    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013  ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ

« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »

7 -17 ΜΑΡΤΙΟΥ
 
       Την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2013   ανοίγει η αυλαία του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού.   
      Παρακολουθείστε όλοι Μικροί και Μεγάλοι: 
      ΩΡΑ 7μμ: Παρέλαση χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων της πόλης στην Κεντρική Αγορά -Πλατεία
      ΩΡΑ 8μμ: Ξεφάντωμα στην Κεντρική Πλατεία με Γαϊτανάκι και Χορό                      
      

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
21-02-2013: Δελτίο Τύπου Πνευματικού Κέντρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
   Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Γαζής συμμετείχε σε μια πολύ σημαντική για την τουριστική αγορά Έκθεση, την BORSA INTERNAZIONALE DI TOURISMO (BIT) η οποία πραγματοποιήθηκε από 14 έως 17 Φεβρουαρίου 2013 στο Μιλάνο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
05-02-2013: Δελτίο ενημέρωσης για Καρναβαλικές εκδηλώσεις

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 
   Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με Συλλόγους, Φορείς , Καρναβαλιστές  καθώς και μετά την συνεδρίαση του Δ/ΚΟΥ Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν και εφέτος από 7 μέχρι 17 Μαρτίου 2013, Καρναβαλικές Εκδηλώσεις με  γενικό τίτλο «ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2013 »
   ΚΑΛΟΥΜΕ  ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Φορείς και Αθλητικούς Συλλόγους,  τις Μουσικές Σχολές και τα Ωδεία, τις Σχολές Χορού, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια  και τα Λύκεια, το ΤΕΙ, τους Επαγγελματίες και γενικότερα ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  να συμμετέχουν στο Λευκαδίτικο Καρναβάλι, να  δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, ελπίδας, ζωντάνιας, φαντασίας, χαράς και ξεφαντώματος, ώστε να ξαναζωντανέψει πραγματικά ο τόπος καθόλη την περίοδο της Αποκριάς, που τόσο το έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
   Αποκορύφωμα  η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς  17 Μαρτίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
31-01-2013: Δελτίο τύπου ημερίδας με θέμα «Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

   Ημερίδα με θέμα: «Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
31-01-2013: Επίσκεψη του Ιάπωνα γλύπτη Μασαάκι Νόντα στη Λευκάδα

   Την Τρίτη 29/1/2013 επισκέφθηκε τη Λευκάδα ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας καλλιτέχνης Μασαάκι Νόντα συνοδευόμενος από τον κ. Τάκη Ευσταθίου συλλέκτη έργων τέχνης και μελετητή του έργου του Λευκάδιου Χέρν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
28-01-2013: Πρόσκληση Πνευματικού Κέντρου για τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις 2013

   Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και ώρα 19.30 προσκαλούμε στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου, όλους τους Φορείς - τους Συλλόγους όλους τους Καρναβαλιστές και κάθε ενδιαφερόμενο σε πρώτη συνάντηση, για να συζητήσουμε σχετικά με την διοργάνωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 7 μέχρι 17 Μαρτίου στη Λευκάδα.
 
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    
   
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΓΑΖΗΣ

  Πνευματικό Κέντρο
22-01-2013: Επίσκεψη της κας Σόκο Κοϊζούμι

   Τη Δευτέρα 21/1/2013 η κα Σόκο Κοϊζούμι, δισέγγονη του Λευκάδιου Χερν συνοδευόμενη από τον κ. Τάκη Ευσταθίου συλλέκτη έργων τέχνης και μελετητή του έργου του Λευκάδιου Χέρν, επισκέφθηκε τη Λευκάδα.

   Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Δήμαρχο  Λευκάδας, κ. Κώστα Αραβανή παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Αναστάσιου Γαζή, η κα Κοιζούμι η οποία διατελεί Έφορος του Μουσείου του Λευκάδιου Χέρν στη Ματσούε της Ιαπωνίας, τόνισε τη σημασία της Λευκαδίτικης καταγωγής του Χερν για την κατανόηση του έργου του. Στη συνέχεια η κα Κοϊζούμι ξεναγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου και απόλαυσε τον λαογραφικό πλούτο της Έκθεσης Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.
 
 
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
08-01-2013: H εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» στη Λευκάδα - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» στη Λευκάδα

   Ο  Δήμος Λευκάδας επιθυμεί να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης της Λευκάδας θεωρώντας ότι τα οφέλη του ποδηλάτου είναι πολλά και σημαντικά τόσο για το άτομο όσο και για το περιβάλλον. 

   Η πόλη της Λευκάδας είναι ιδανική για μετακινήσεις με ποδήλατο. Επιπλέον ο δρόμος που περιβάλλει τη λιμνοθάλασσά της ενδείκνυται για μια ειδυλλιακή ποδηλατάδα. Στη πόλη μας υπάρχουν κάποιοι ποδηλατόδρομοι και  φιλοδοξία του Δήμου μας είναι να ¨εκτοπίσουμε¨ σε μεγάλο βαθμό το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της πόλης.
 
   Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας φιλοξενεί την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ποδηλατοδράσεις» το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα...  Πνευματικό Κέντρο
Σελίδα 9 από 9Πρώτη   Προηγούμενη   4  5  6  7  8  [9]  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by