Λυγιά – Κατούνα

Δήμος Λευκάδας - Λυγιά

Κατούνα: Σε απόσταση 8 χλμ. από τη πόλη της Λευκάδας στον ανατολικό άξονα του νησιού βρίσκεται το χωριό Κατούνα. Παραδοσιακός οικισμός με παλαιά σπίτια και με ιδιαίτερα όμορφη πλατεία στο κέντρο του, γύρω από την οποία υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν καλό και φθηνό φαγητό. Αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό για την καταπληκτική θέα του, τις εκκλησίες με το όμορφο καμπαναριό της Παναγίας, το αξιόλογο τέμπλο και τις θαυμάσιες εικόνες του Αγίου Βάρβαρου. Ένας περίπατος στα καλντερίμια του χωριού θα σας συναρπάσει.

Λυγιά: 5 χλμ. από την πόλη και 3 από την Κατούνα της οποίας αποτελεί επίνειο βρίσκεται ο οικισμός της Λυγιάς. Είναι ένα μικρό πανέμορφο ψαροχώρι με καθαρές αμμουδιές και καθαρά καταγάλανα νερά τα οποία «αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη».

Η Λυγιά είναι το δεύτερο σε δυναμικότητα αλιευτικό κέντρο της δυτικής Ελλάδας και λειτουργεί μια από τις πιο σημαντικές ιχθυόσκαλες με πολλά ψαροκάικα και γρι-γρι. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και πολλά καταστήματα. Είναι ένα χωριό που σφύζει από ζωή και έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Οι κάτοικοι της είναι ευγενικοί, καλόκαρδοι και φιλόξενοι. Η Λυγιά προσφέρεται για ευχάριστες διακοπές και η παραμονή σας θα σας μείνει αξέχαστη.