Τσουκαλάδες

Δήμος Λευκάδας  - Τσουκαλάδες

Ακολουθώντας τη βορειοδυτική διαδρομή, περνώντας από το κατάφυτο με πεύκα μοναστήρι της Φανερωμένης με την πανοραμική θέα προς το Ιόνιο θα συναντήσετε το χωριό Τσουκαλάδες. Ένα χωριό που έχει ταιριάξει αρμονικά την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό και σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, αλλά και άνεση στις επιλογές σας.

Το χωριό έχει να παρουσιάσει αξιόλογους ανθρώπους που διέπρεψαν στα Γράμματα, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τον Αθλητισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον παγκοσμίου φήμης ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο τον διακεκριμένο ιστορικό Πάνο Ροντογιάννη και τον Βαλκανιονίκη Ηλία Βεργίνη.

Οι Τσουκαλάδες έχουν μεγάλη αθλητική και πολιτιστική παράδοση, αλλά και στις μέρες μας διατηρεί μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση και ζωή. Διαθέτει ένα δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο με αξιόλογο θεατρικό τμήμα καθώς και χορευτικό. Κάθε Αύγουστο διοργανώνει πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Βεργίνεια».

Στην περιοχή των Τσουκαλάδων βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πευκούλια εκεί όπου τα πεύκα κυριολεκτικά αγγίζουν τη πεντακάθαρη γαλανή θάλασσα και δημιουργούν μια εικόνα μαγευτική, μια εικόνα ελευθερίας των αισθήσεων.

Το ανεξερεύνητο σπήλαιο του Αι Γιάννη στη περιοχή αποτελεί πρόκληση για όσους αγαπούν την εξερεύνηση.
Το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα από τη περιοχή του δημοτικού σχολείου του χωριού θα μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και φυσικά υπάρχει το πευκοδάσος του χωριού που αφήνει άφωνους τους φυσιολάτρες. Αξίζει να περπατήσετε στο χωριό με μια καλή παρέα ή και μόνοι σας.