Βίντεο με εξέλιξη εργασιών πολιτιστικού κέντρου “Απόλλωνα” Καρυάς

Αναρτήθηκε στις 16/12/2022, στην κατηγορία Δελτία Τύπου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του Πολιτιστικού Κέντρου “Απόλλωνα” Καρυάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 278.000,00€, ενώ προβλέπεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι του 2023.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Ε. Καρυάς θα αποτελέσει κέντρο διαφύλαξης και διάδοσης της πλούσιας τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς του οικισμού της Καρυάς. Στο ισόγειο θα διαμορφωθεί χώρος υποδοχής δεξιά του οποίου θα υπάρχει  μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Σε αυτήν θα πραγματοποιούνται διαλέξεις – σεμινάρια παραδοσιακών πολιτιστικών δραστηριοτήτων (χορός, τραγούδι), αλλά και οποιαδήποτε άλλη δράση διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου (καρσάνικο κέντημα, τοπική παραδοσιακή κουζίνα κλπ). Το ισόγειο επίσης θα φιλοξενεί ένα γραφείο, ένα παρασκευαστήριο, χώρους υγιεινής καθώς και μια μικρή αποθήκη – αρχείο.

Στον όροφο θα διαμορφωθεί μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων – βιβλιοθήκης, καθώς και τρεις μικρότεροι εκθεσιακοί χώροι. Στην κύρια αίθουσα θα φιλοξενείται μία μόνιμη συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων, που θα περιλαμβάνει μικροαντικείμενα χειροτεχνίας, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφικό υλικό, καθώς και βιβλία Λευκαδίων λόγιων αλλά και συγγράμματα που αφορούν την κληρονομιά του τόπου. Οι μικροί εκθεσιακοί χώροι θα φιλοξενούν περιοδικές δράσεις – εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αρχείο.